Pep Ionia Logotypo

Eκδόθηκε από την ΕΥΔ Προγράμματος Ιόνια Νησιά Πρόσκληση για την υποβολή πρότασης Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΣΟΧΕ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» για την προγραμματική περίοδο 2021-2027

Με βάση το Πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ» 2021-2027 (ΠεΠ), προβλέπεται να στηριχθεί μία (1) θεματικού τύπου ΣΟΧΕ για το βιώσιμο τουρισμό, με χωρική εστίαση στην παράκτια ζώνη της Π.Ι.Ν. (συμπεριλαμβανομένων των Μικρών Νησιών), με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης τοπικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
Ειδικότερα, η ολοκληρωμένη χωρική στρατηγική εστιάζει:
• στην οικονομική βιωσιμότητα που συνδυάζει την προστασία & βιώσιμη αξιοποίηση τουριστικών, πολιτιστικών πόρων και φυσικού περιβάλλοντος (π.χ. βιώσιμος τουρισμός-οικοτουρισμός, γαλάζια οικονομία κλπ).
• στην περιβαλλοντική/χωρική βιωσιμότητα (περιβαλλοντική τρωτότητα και πιέσεις δραστηριοτήτων, “έξυπνη” διακυβέρνηση κλπ)
• στην ανθεκτικότητα, σε σχέση με τον κοινωνικό ιστό (πχ ανεργία, κοινωνική ένταξη) και τον μετριασμό κινδύνων σε θαλάσσιο-παράκτιο χώρο (μείωση περιβαλλοντικής και κοινωνικής τρωτότητας)
Η ΣΟΧΕ θα στηρίζεται στην Περιφερειακή Στρατηγική Βιώσιμου Τουρισμού για τα Ιόνια Νησιά.
Το ύψος της χρημαροδότησης της ΟΧΕ από πόρους του ΠεΠ “Ιόνια Νησιά” φτάνει έως τα 25.000.000 ευρώ.
Δικαιούχος της Πρόσκλησης είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Η προθεσμία υποβολής πρότασης λήγει στις 30 Ιουνίου 2024.

Δείτε εδώ το αναλυτικό κείμενο της Πρόσκλησης
1.sos.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΟΧΕ_ΠαράκτιοςΧώροςΠΙΝμεΑΔΑ

Δείτε εδώ τα συνημμένα έντυπα (Εντυπο Υποβολής Πρότασης, Οδηγός εφαρμογής, κριτήρια, κλπ).
1.1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΟΧΕ-ΠΙΝ(επισυναπτόμενα)

Μετάβαση στο περιεχόμενο