Pep Ionia Logotypo

Πρόσκληση ΙΟΝ37 «Νέες Δράσεις τουρισμού, πολιτισμού και αστικών αναπλάσεων στο πλαίσιο της ΟΣΒΑΑ πόλης Κέρκυρας (ΕΤΠΑ)»

Η Ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της πόλης της Κέρκυρας ως «Διεθνώς Αναγνωρίσιμου Πολυθεματικού, Δημιουργικού και Βιώσιμου Προορισμού» (ΟΣΒΑΑΚ) εγκρίθηκε αρχικά το 2018 και
επικαιροποιήθηκε τον 3/2024 (έγκριση με την α.π. 452/4-3-2024 απόφαση Π.Ι.Ν.), με βασικούς στόχους:
-τη ΜΕΤΑΒΑΣΗ (ΣΤΑΔΙΑΚΗ) ΣΕ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΝΤΊΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.
-την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ & ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και
-την ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ & ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Η αρχική εκπόνηση, αλλά και η επικαιροποίηση της ΟΣΒΑΑΚ προήλθαν από διαδικασίες ευρείας διαβούλευσης.
Με βάση το περιεχόμενο της επικαιροποιημένης Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης πόλης Κέρκυρας – ΟΣΒΑΑΚ , αντικείμενο της παρούσας Πρόσκλησης αποτελεί η ενεργοποίηση και υλοποίηση σημαντικού μέρους εκ των νέων δράσεων της Τοπικής Στρατηγικής της πόλης Κέρκυρας, ιδίως στους τομείς του τουρισμού, της βιοποικιλότητας, του πολιτισμού και των αναπλάσεων.

Πρόσκληση ΙΟΝ42 «Ανάπτυξη υποδομών Γ’ θμιας εκπαίδευσης στην ΠΙΝ (εκπαιδευτικός εξοπλισμός)»

Μέσου του συγκεκριμένου τύπου δράσης επιδιώκεται η αντιμετώπιση ελλείψεων και ευρύτερων αναγκών όσον αφορά στις υποδομές γ’ βάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ι.Ν.. Ο εν λόγω τύπος δράσεων συμβάλλει στην
αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Ενδεικτική παρέμβαση στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η συμπλήρωση των υποδομών του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον αναγκαίο ειδικό εκπαιδευτικό και εργαστηριακό εξοπλισμό.
Πρόκειται για πράξη που έχει μεν ωριμάσει κατά την π.π. 2014-2020, αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση όσον αφορά στο φυσικό και οικονομικό της αντικείμενο.

Πρόσκληση ΙΟΝ41 «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Οργανισμούς Ερευνας και Διάδοσης Γνώσεων στους τομείς εξειδίκευσης της RIS3 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων -πράξεις που ωρίμασαν την π.π. 2014-2020″ (5η τροποποίηση της πρόσκλησης ΙΟΝ86 -2014-2020)

Πρόσκληση ΙΟΝ41 «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με...
Μετάβαση στο περιεχόμενο