Pep Ionia Logotypo
Πρόσκληση ΙΟΝ40 «Δράσεις για την Επαγγελματική & κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην Π.Ι.Ν. (πράξεις που ωρίμασαν την π.π. 2014-2020)»
  1. Αρχική
  2. Πρόσκληση ΙΟΝ40 «Δράσεις για την Επαγγελματική & κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην Π.Ι.Ν. (πράξεις που ωρίμασαν την π.π. 2014-2020)»

Η δράση έχει ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ένταξης στην αγορά εργασίας ευπαθών κοινωνικά ομάδων (άτομα χαμηλού εισοδήματος), μέσω της απόκτησης δεξιοτήτων/βελτίωσης προσόντων.
Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής, στοχευμένης επαγγελματικής κατάρτισης & πρακτικής άσκησης σε συνδυασμό με πιστοποίηση, σε νέους άνεργους (15-29 ετών) και σε μακροχρόνια άνεργους (29-55 ετών) επαπειλούμενους από φτώχεια.
Ειδικότερα, η δράση περιλαμβάνει:
-Ενέργειες «Πληροφόρησης-Συμβουλευτικής-Υποστήριξης» : με τις ενέργειες αυτές οι ωφελούμενοι/ες θα λάβουν την απαραίτητη συμβουλευτική υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων της δράσης.
-Ενέργειες Επαγγελματικής Κατάρτισης: περιλαμβάνουν στοχευόμενα προγράμματα κατάρτισης-(θεωρητικής – πρακτικής άσκησης) δεξιοτήτων σε ειδικότητες/ τομείς που μπορούν να αξιοποιηθούν για την απασχόληση και την προώθηση των ωφελουμένων σε τομείς συμβατούς με την Διάγνωση των Αναγκών Αγοράς Εργασίας ΠΙΝ, όπως:
• Θεωρητική κατάρτιση διάρκειας 100 ωρών που θα αφορά στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων σε επιλεγμένες ειδικότητες.
• Πρακτική άσκηση 200 ωρών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε αντικείμενο συναφές με την επαγγελματική κατάρτιση, των καταρτιζομένων ανέργων.
• Πιστοποίηση των καταρτιζομένων μέσω εξετάσεων πιστοποίησης από κατάλληλα διαπιστευμένους φορείς για παροχή πιστοποίησης κατά ISO 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ.
Επομένως, για κάθε ωφελούμενο προβλέπεται σωρευτικά η παροχή συμβουλευτικής, κατάρτισης, πιστοποίησης.
Ως προς τη μεθοδολογία υλοποίησης της πράξης, οι ενέργειες συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης θα υλοποιηθούν μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, τηρουμένων των προβλεπομένων περί δημοσίων συμβάσεων.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ όπου θα τεκμηριώνεται ο αποτελεσματικός συντονισμός και διαχείριση των παραπάνω ενεργειών, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έντυπο Δ3.
Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρασχεθούν από φορείς που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα.
Ο δικαιούχος οφείλει:
(i) Για τους ωφελούμενους της πράξης, να εξασφαλίσει σύστημα συλλογής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και μεταβίβασης δεδομένων συμμετεχόντων (microdata), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Κανονισμούς), προκειμένου να διασφαλίζεται η ακρίβεια και η επάρκεια των δεδομένων των συμμετεχόντων και η έγκαιρη ενημέρωση του ΟΠΣ – ΕΣΠΑ με τα εν λόγω στοιχεία.
(ii) Να τηρεί τις απαιτήσεις του Ν.2472/1997 και τα όσα ορίζονται από τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Στα παραπάνω περιλαμβάνεται η πράξη:
• Δράσεις για την Επαγγελματική και Κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων στην Π.Ι.Ν. (που ωρίμασε κατά την π.π. 2014-2020)

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ:  2.000.000,00 ευρώ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ:  31/07/2024

Δικαιούχοι της πρόσκλησης είναι:

  •  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΑΡΧΙΚΗ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

ΕΝΤΥΠΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο